Recepten

Recepten

:: sushi party

sushi party

My favorite!!! Sushi Hmmmmmmmmm Hungry

10 man, flink rollen met de ladies, erg gezellig!!!

:: Tiramisu

Tiramisu

Ingrediënten:

Voor een grote schaal 5 eieren (zorg dat je er een paar extra hebt voor als het mis gaat)
2 bakjes mascarpone 250 gram (te koop bij de koeling)
700 gram suiker
Sterke Koffie
Amaretto
2 pakken lange fingers
Cacao poeder

- Je begint met de eieren die ei geel scheiden van de ei schaal allebei in een aparte kom.
- Dan pak je de schaal met ei geel daar stop je 700 gram suiker bij en die klop je op met een mixer zodat het een blanke kleur geeft.
- Dan pak je de andere schaal zorg ervoor dat de mixer schoon is en klop de ei schaal tot een massa zodat je als je de schaal omkeert er niks uitvalt.
- Dan pak je de schaal met ei geel en suiker en schept de mascarpone er door heen met een spatel even flink roeren (niet mixen) en klaar
- Dan pak je de andere schaal en die doe je er ook door heen met een spatel.
- Dan zet je wat water op en pak je een koffie filter met koffie de koffie moet wel sterk worden.Dan schenk je het gekookte water er heel zachtjes beetje voor beetje erover heen zodat het water er zachtjes druppelend door heen komt.
- Dan pak je 2 schaaltjes eentje schenk je vol met koffie en de andere met Amaretto.
- Pak de lange fingers en doop er eentje in de koffie en leg in de schaal pak dan een lange finger en doop in het bakje Amaretto en leg in de schaal om en om.
- Als je de onderste laag bedekt heb strijk dan de massa erover heen.
- En herhaal alles. Je maakt ongeveer drie lagen.
- Je begint met de lange fingers en eindigt met de massa.
- Strooi dan met een zeefje de cacao erover heen en klaar.
- Zet de schaal ongeveer 2 en een half uur in de koelkast en smullen maar.

:: Cocoskoek

Cocoskoek

Ingrediënten:

200 gr gemalen cocos
200 gr witte suiker
25 gr bloem
25 gr boter/margarine
1 groot ei
1 zakje vanille suiker
beetje melk

Kneed alle ingrediënten door elkaar met een klein beetje melk, zodat het een vochtig (maar niet nat) geheel wordt. Beleg een bakblik met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Verdeel de massa over het bakblik en bak het in ongeveer 25 minuten op 225 graden heel lichtbruin. Draai de koek na enige afkoeling om en haal het bakpapier eraf. Draai de koek weer om een klaar is ie!

 

 

:: Pesto

Pesto

Ingrediënten:
45 gram basilicum, (half bosje basilicum of ruccola)
4 tenen knoflook,
30 gram pijnboompitten, (klein handje)
4 eetlepels olijfolie,
2 eetlepels parmezaanse kaas, (50 gr)
soms peterselie, peper en zout

Bereiding
Alle ingredienten samen pureren met de staafmixer
olijfolie toevoegen tot het lekker smeuig is.
vooral proeven, wellicht iets meer basilicum en peper en zout naar smaak toevoegen.

 

:: Chocolademousse

Chocolademousse

Ingrediënten:

250 gr bruine chocolade
½ liter room
5 hele eieren
5 dooiers
100 gr suiker
1 dl drank (ameretto, baileys, etc)

Chocolade klein snijden en au bain marie (op een heet water bad) smelten.
Slagroom opkloppen (yoghurt dikte).
Eieren, dooiers en de suiker au bain marie opkloppen tot 70 graden.

Deze daarna direct weer koud kloppen.
De gesmolten chocolade door het koud geslagen eieren spatelen en daarna de slagroom erdoor spatelen.

:: Mango Mousse

Mango Mousse

Ingrediënten:

2 mango's (rijpe)
0,25 liter slagroom
4 blaadjes gelatine
50 gr suiker (10 druppels natrena vloeistof)
3 druppels vanille essence

Mango's in stukjes snijden en tot puree maken. Slagroom stijf kloppen. Blaadjes Gelatine in water leggen tot ze zacht zijn. Vervolgens 4 eetlepels mangofrutsel verwarmen in een pannetje en de gelatine erdoorheen roeren. Meng dit vervolgens door de rest van het mangofrutsel, voeg de vanille essence en de natruna/suiker toe, meng dit met de geklopte slagroom.
Giet het mengsel in een vorm en laat 4 uur opstijven in de koelkast.
Klaar!!!

 

 

:: Notentaart

Notentaart

Ingrediënten:

350 gr.bloem, 300 gr. witte basterdsuiker, 1/2 citroen geraspt, 225
gr.koude boter, 2 el vloeibare honing, 125 ml slagroom,100 gr walnoten, grof gehakt, 100 gr. hazelnoten ,grof
gehakt, snufje zout, 2 eieren, 1 zakje vaniliesuiker, beboterde springvorm van 24cm.

Bloem zeven. Helft van de basterdsuiker, zout, vaniliesuiker, 1 ei, citroen door elkaar roeren,
Koude boter erbij doen en kneden tot bal. 2/3deel uitrollen tot ronde lap {3 cm. groter dan bakblik).
rest uitrollen tot grote van bakblik.
Bakblik bekleden en alles 30 minuten laten koelen in koelkast.

Rest basterdsuiker smelten in een pan, honing ,room en noten toevoegen.
Suikermengsel over deegbodem verdelen en afdekken met de deeglap.
Randjes samen duwen tot vaste rand.Met vork op gelijke afstand gaatjes in het deeg prikken.
Andere ei loskloppen en over de taart bestrijken.

Ongeveer 40-50 min. in voorverwarmde oven van 200 graden.

per portie 620 kilolcalorieen,8 gr. eiwit,40 gr.vet,60 gr. koolhydraten.

:: Speculaasharten

Speculaasharten

Ingrediënten:

voor ongeveer 12 harten

• 260 gr. Basterdsuiker
• 200 gr. Boter
• 30 gr. Citroenrasp
• 4 gr. Zout
• 100 gr. Gebroken hazelnoot
• 40 gr. Water
• 40 gr. Ei
• 450 gr. Bloem
• 25 gr. Speculaaskruiden
• 5 gr. Bakpoeder
• 5 gr. Koolzuur

Boter smeuïg maken, citroenrasp en basterdsuiker toevoegen. Kneden tot een massa en dan ei en water toevoegen.
Dan de bloem, speculaaskruiden, werkende stof (koolzuur en bakpoeder), zout en hazelnoten toevoegen, tot gladde massa mengen.
Nacht in de koeling bewaren, dan uitrollen tot 6mm dikte. Uitsteken en strijken met eidooier, versieren met amandelen en nogmaals strijken met eidooier.
Afbakken in de oven op 175 graden Celsius, ongeveer 20 minuten. Als onderkant of bovenkant te donker wordt evt. na 15 minuten om keren.

:: Sushi hoso maki

Sushi hoso maki

hoso maki (een dun gerolde sushi)

Leg een half vel nori, horizontaal en met de ruwe kant naar je toe, op het bamboematje. Bevochtig je handen. Spreid sushirijst gelijkmatig over de nori maar laat aan de bovenkant een plakrand van 1,5 centimeter vrij. Smeer een dun streepje wasabi horizontaal over het midden van de rijst. Leg vulling naar keuze (potlooddikke tonijn, zalm, surimi, komkommer, pompoen, rammenas, enz.) op de wasabi. Til het matje aan jouw kant op, rol over de ingrediënten heen en 'land' met het matje vlak achter de rijst. Druk de rol stevig aan. Plaats een hand op het midden van de rol. Til met je andere hand de rand van de rol ietsjes op en duw de rol naar voren zodat deze over de plakrand heen rolt. Laat de maki eventjes rusten op de plakrand. Bevochtig je mes en snijd de rol in 6 gelijke stukken.

Variatie: Omeletreepjes, Zalm, Tonijn, Ei, Gecarameliseerde kip Krab, Garnaaltje , Komkommer, Augurk, lente-ui, gestoomde wortel/sperzieboontjes, ijsbergsla, spinazie, Sesam zaadjes, Nori, Rijst Avocado

:: Sushi uramaki

Sushi uramaki

uramaki (Californische rol)

Leg een half vel nori, met de ruwe kant naar je toe, op het bamboematje. Bevochtig je handen en spreid sushirijst over het gehele norivel. Strooi sesamzaadjes over de rijst, leg een stuk slagersfolie (of diepvrieszak) op de rijst en draai de nori om. Smeer, op 1/3 van de onderrand, een dun streepje wasabi op de nori. Hierop komt een streepje japanse mayonaise. Leg daarna krab en de avocado op de mayonaise. Rol deze sushi als de hoso maki, maar land nu direct achter de ingrediënten. Zorg ervoor dat je het plastic niet in de sushi rolt. Laat de uramaki eventjes rusten op de sluiting, bevochtig je mes en snijd de rol in 6 gelijke stukken.

Variatie: vervang de sesamzaadjes door zalmkaviaar en varieer met de ingrediënten.

:: Sushi temaki

Sushi temaki

temaki sushi (een sushi rol)

Leg een half vel nori in je handpalm, met de ruwe zijde naar je toe. Spreid sushirijst op de onderste helft van de nori. Smeer een dun streepje wasabi diagonaal van rechtsboven naar linksonder over de rijst (smeer hierop naar keuze wat japanse mayonaise) en leg hierop vulling naar keuze. Vouw de rechteronderhoek diagonaal over de rijst naar de linkerbovenhoek. Rol door todat je een hoorntje hebt. Plak de opening vast met een rijstkorrel.

:: Sushi nigiri tamago

Sushi nigiri tamago

nigiri tamago (sushi met omelet)

Gebruik een vierkante Japanse omeletpan of een ronde koekenpan met een diameter van 20 cm. Meng de ingrediënten losjes in een kom. Verwarm de pan op een matig vuur. Giet een beetje olie in de pan. Schenk 1/3 van het beslag in de pan zodat de bodem dun is bedekt. Bak de omelet totdat de bovenkant begint te stollen. Vouw de omelet in vier keer naar je toe en duw hem daarna naar de overkant van de pan. Gebruik hiervoor stokjes of een vork. Voeg wat olie toe en bedek de bodem opnieuw met wat eiermengsel. Til de gevouwen omelet een beetje op zodat het mengsel de hele bodem bedekt. Wanneer het mengsel stolt, vouw het dan in vier keer naar je toe, vouw de eerste rol mee. Vorm de omeletrol door deze zachtjes tegen de opstaande rand van de pan te duwen. Herhaal totdat al het eiermengsel is gebruikt. Laat de rol afkoelen voordat je hem in plakjes snijdt. Leg een plakje omelet in de lengte over de rijst (gebruik geen wasabi). Bind de omelet met een reepje nori op de rijst vast.

Ingrediënten: 6 eieren, 1 theel zout, 125 ml dashi (visbouillon), 1 eetl sake (naar keuze), 2 eetl suiker, plantaardige olie om te bakken.

:: Sushi nigiri

Sushi nigiri

nigiri sushi (handgevormde sushi)

Bevochtig je handen en vorm in je hand een bolletje sushirijst (ter grootte van een pingpong balletje) tot een rechthoek. Smeer wat wasabi over de rijst. Leg een topping naar keuze op de rijst, bijvoorbeeld in dunne plakjes gesneden rauwe zalm, tonijn, red snapper, bot of zeebaars of gekookte garnalen.

Vegetarische variatie: een met citroen besprenkeld plakje avocado.

:: Sushi temari

Sushi temari

temari sushi (sushi bolletje)

Leg een vierkant stukje folie van circa 10 cm op een schone ondergrond en leg in het midden een dun plakje vis, bijvoorbeeld zalm. Smeer wat wasabi op de vis. Bevochtig je handen en leg een klein balletje rijst op de vis. Pak de vier hoeken van de folie en breng die naar het midden. Draai de folie aan, om de rijst tot een compacte bal te maken. Doe voor het opdienen een dotje japanse mayonaise op de zalmballetjes.

Variatie: dunne plakjes rosbief of vegetarische temari met dunne plakjes komkommer.

:: Sushi yakitori

Sushi yakitori

yakitori

Ingrediënten
450 gram kipfilet in blokjes
4 lenteuitjes
geroosterde sesamzaadjes
zonnebloemolie
50 ml Japanse sojasaus
25 ml mirin (japanse kookwijn)
15 gram suiker
25 ml sake

Meng de ingrediënten voor de saus in een pan en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken. Laat de saus afkoelen. Marineer de kip een half uur in een gedeelte van de saus. Rijg de gemarineerde kipblokjes aan de stokjes. Verhit op een grillplaat of in een bakpan een beetje olie, grill of bak de stokjes ongeveer 4 minuten aan beide kanten. Verwarm de rest van de marinade. Leg de stokjes op een bedje van kleingesneden lenteuitjes.Schep wat van de marinade over de stokjes en bestrooi ze met sesamzaadjes

:: Sushi Inari

Sushi Inari

Inari (gevuld tofu envelopje)

Bevochtig je handen en vorm in je hand een bolletje sushirijst (ter grootte van een pingpong balletje) tot een rechthoek. Open het tofu envelopje en leg de sushirijst erin. Vouw het envelopje dicht en leg de inari op de sluiting neer.

Variatie: vermeng de sushirijst met sesamzaadjes en shii-take of kleingesneden omelet, fijngesneden groenten, of citroenrasp.

:: Sushi gunkan maki

Sushi gunkan maki

gunkan maki (sushi bootje)

Bevochtig je handen en vorm in je hand een bolletje sushirijst (ter grootte van een pingpong balletje) tot een rechthoekige bal. Pak met droge handen een reepje nori (2,5 x 15 cm) en wikkel dat om de rijst heen, met de gladde kant naar buiten. Plak dicht met een rijstkorrel. Druk de rijst een beetje plat en smeer wat wasabi op de rijst. Schep de topping op de rijst: kuit van de vliegende vis, oester, zalmkuit, kleine garnaaltjes, kwarteleitje, enz.

:: Sushi

Sushi

HungrySushi for 2 Dinner

:: Pasta mosterd

Pasta mosterd

Ingrediënten: voor 4 personen

700gr Kipfilet
boter en olie
zout en peper
1 ui
1 teentje knoflook (mag ook meer)
3 eetlepels grove mosterd (met pitjes)
¼ liter droge witte wijn
200 ml slagroom
citroensap
groene tagliatelle

Bak de blokjes kipfilet in een pan met beetje boter en olie, zout en peper en houd warm.
In een hapjespan of wok de ui en knoflook fijn snijden en fruiten.
Mosterd erbij en door roeren daarna met de wijn blussen.
In laten koken tot 1/3 daarna slagroom erbij.
5 min zachtjes laten koken daarna op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
Kipfilet erbij en dan nog 5 min laten stoven.
Doe de pasta tijdens de slagroom in de pan.

:: Pasta knoflook

Pasta knoflook

Ingrediënten:

1 zak 400gr. papardelle vers
2 kuipjes Boursin saus om te koken
1 pondje kipfilet
1 pakje Bimi
1 pakje sugarsnaps
1 potje versgeperste knoflook
olijfolie met knoflook

Maak de kipfilet schoon, Snijd deze in blokjes, beetje zout en peper.
Was de Bimi en snijd hier de stronkjes af, haal de draadjes van de
sugarsnaps en was ze in water.
Verhit de olie in een wok en doe hier de kip bij.
Zet intussen een grote pan heet water op en doe hier een beetje zout bij en
een dessertlepel geperste knoflook, laat het water koken.
Als de kip gaar is, mogen de groentjes erbij, lekker roerbakken (een extra
lepeltje geperste knoflook geeft het een extra boost)
Schep de twee kuipjes Boursinsaus leeg in de wok en roer het geheel om. Zet
het daarna op een laag vuurtje.
Als het water in de pan kookt mag hier de papardelle bij en breng het
opnieuw aan de kook, laat dit vervolgens 4 minuten koken.
Zodra de papardelle klaar is, gooi je het in een vergiet en blus het af met
olie. Laat dit eventjes uitlekken.

Schep de verse papardelle op een diep bord, schep vervolgens een ruime
hoeveelheid kip met boursinsaus en groentjes op het geheel en smullen maar.......

:: sushi party the making of

sushi party the making of

Veel te veel voor 10 personen,maar dat geeft niet.... ontbijten met Sushi is ook lekker!!

Dinner

© 2024 Bine.nl, site by Roerstaafjes.nl